Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

rodiklisrodiklis  Latest imagesLatest images  IeškotiIeškoti  RegistruotisRegistruotis  Prisijungti  

Tom Hanks (1956)

Go down 
+2
Eliza
Fluffy
6 posters
AutoriusPranešimas
Fluffy

Pranešimų skaičius : 27

Tom Hanks (1956) Empty
RašytiTemos pavadinimas: Tom Hanks (1956)   Tom Hanks (1956) EmptySk. 04 05, 2009 3:17 pm

Tom Hanks (1956) Tom_hanks

Gimimo vieta: Concord, California, JAV.
Gimimo data: 1956-07-09

Jis vyras vaiko veidu. Tomas Hanksas sako: “Aš vis tiek manau, kad perkant alų manęs prašys parodyti asmens dokumentą”. Bet jis be reikalo toks drovus, nes yra dviejų “Oskarų” savininkas, įėjęs į pasaulio kinematografijos istoriją kaip jauniausias Amerikos filmų instituto premijos už gyvenimo nuopelnus kinui laureatas! Tomui Hanksui 47-eri.

Kaip pernai Amerikos žurnalas “Entertainment Weekly” paskelbė metinį 100 įtakingiausių pramogų verslo atstovų sąrašą, pirmą vietą tarp aktorių užėmė būtent Tomas Hanksas. Sudarytojų nuomone, jis yra žmogus, sukeliantis nepaaiškinamą pasitikėjimą. Antroje vietoje liko tokie grandai kaip režisierius Stivenas Spilbergas, po jo – Melas Gibsonas, Tomas Kruzas ir Julia Roberts.

Filmuose Tomas Hanksas vaidina paprastus vyrukus, darančius neįtikėtinus dalykus. Gyvenime jis – toks pats. Praėjusią vasarą Malibu Tomas išgelbėjo bėgiką, kuris nuo karščio nualpo. Aktorius važiavo pro šalį, sustabdė savo automobilį, nušluostė bėgikui veidą, davė jam atsigerti vandens bei paskambino žmonai. Aktorius prapliupo juoktis, išgirdęs, kad nukentėjusysis žmonai pareiškė buvęs išgelbėtas… Foresto Gampo!

Filmo “Nuostabus protas” režisierius Ronas Howardas sako: “Man nepatinka būti vienam iš daugelio tūkstančių žmonių, sakančių, kad Tomas Hanksas yra nuostabus vyrukas, tačiau jis iš tiesų yra toks. Anksčiau jis išsikovodavo vaidmenis, dabar jam to nebereikia daryti. Aš esu vienas iš tų, kurie bėgioja paskui jį brukdami scenarijus”.

Kodėl būtent šis, o ne, kaip paprastai būna, dešimtmečiu ar net keliais vyresnis aktorius buvo apdovanotas už gyvenimo nuopelnus kinui, St.Spielbergas paaiškino savaip: “Mums pritrūko labai senų aktorių, kuriuos galėtume apdovanoti, todėl turėjome pasirinkti Tomą”.

Aišku, Stevenas juokavo. O Ronas Howardas buvo teisus – Holivudas tiesiog bėgioja paskui “Gelbstint eilinį Rajaną”, “Prarastojo”, “Žaliosios mylios” žvaigždę.

Viena karščiausių naujienų iš T.Hankso “darželio” – jo susidomėjimas Tony Blairo asmenybe. Būsimo filmo apie Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką autoriai derasi ir su kadenciją baigusiu Jungtinių Valstijų prezidentu Billu Clintonu, kuriam siūlys vaidinti patį save. 80 milijonų dolerių (daugiau kaip 250 milijonų litų) kainuosiančio mini serialo sumanytojas yra ilgametis Holivudo prodiuseris Aronas Spellingas. Pagrindiniams vaidmenims taip pat ketinama kviesti tokias žvaigždes kaip Michaelą Douglasą ir Jennifer Aniston. “Tony Blairas yra kuo puikiausias molis TV medžiagai, - teigia šaltinis. - Tai bus pati įstabiausia visų laikų politinė muilo opera, vaizduosianti tautos ir lyderio meilės istoriją. Kol kas ji dar tik planuojama, bet Holivudą jau krečia gandų banga”.

Tačiau T.Hanksas nepamiršta ir kartu su St.Spielbergu pradėtos prodiuserinės veiklos. Jiedu toliau kuria dešimties dalių miniserialo apie Antrąjį pasaulinį karą tęsinį, kurio biudžetas sieks daugiau kaip 128 milijonus JAV dolerių. Už pirmąją sagą apie karą “Brolija” abu kūrėjai 2001 metais gavo šešis “Emmy” apdovanojimus. Darbinis naujojo St.Spielbergo ir T.Hankso sumanymo pavadinimas skamba taip: “Jungtinis Antrojo pasaulinio karo Ramiojo vandenyno karinių veiksmų teatro projektas”. Kaip manoma, jame bus pasakojama apie amerikiečių karių grupelę, kovojusią JAV kare su Japonija.

Koks jis iš tikrųjų? Jis daro pusryčius, jis išleidžia vaikus į mokyklą, jis neturi jokių romanų. Savo žmonai Ritai Vilson aktorius Tomas Hanksas skiria gražiausią komplimentą: “Ji man parodė, kas yra meilė”.

Jo vaikystė buvo sunki, jis išaugo be mamos, todėl yra intravertas. Nepaisant to, kad Tomas gyvena Holivude, jis dar nė karto nesulaužė santuokinės ištikimybės: “Savo žmonai esu absoliučiai ištikimas, kaip ir ji man. Aš ir anksčiau neturėjau polinkio apsukti moterims galvas. Per visą savo gyvenimą esu miegojęs tik su penkiomis”.

Tomas ir Rita galėtų gyventi prabangiai. Jie galėtų kas vakarą dalyvauti triukšmingiausiuose Holivudo vakarėliuose. Tačiau jie renkasi kitokį gyvenimo būdą. Tomas Hanksas ir jo šeima miegoti eina dešimtą valandą vakaro. Rita atsižvelgia į Tomo neryžtingumą ir drovumą, todėl neprimeta jam triukšmingo gyvenimo būdo. “Dar mokykloje supratau, kad manęs nedomina vakarėliai, - prisipažįsta aktorius. -Yra žmonių, kurie mėgaujasi naktiniu gyvenimu, tačiau aš tam niekada nešvaisčiau energijos, dėl to nesijaučiu nieko praradęs”.

Tomas savo dvejais metais jaunesnę žmoną kiekvieną rytą pažadina bučiniu. Jis džiaugiasi santuoka: “Mes tinkame vienas kitam kaip patogiausių batų pora”. Ji papildo: “Tomas ir aš absoliučiu prioritetu pasirinkome normalų, koks tik gali būti, gyvenimą. Mes esame meilužiai, draugai ir tėvai. Gyvenimas nebegali būti nuostabesnis!”

FILMOGRAFIJA:
Žaislų istorija 3 | Toy Story 3 (2010) | Woody
Angelai ir demonai | Angels & Demons (2009) | Robert Langdon
Čarlio Vilsono karas | Charlie Wilson's War (2007) | Rep. Charlie Wilson
Da Vinčio kodas | The Da Vinci Code (2006) | Dr. Robert Langdon
Svajonių traukinys | The Polar Express (2004) | Hero Boy/Father/Conductor/Hobo/Scrooge/Santa Claus
Elvis išsikraustė | Elvis Has Left the Building (2004) | Mailbox Elvis
Terminalas | The Terminal (2004) | Viktor Navorski
Užversti bobutę | The Ladykillers (2004) | Professor G.H. Dorr
Pagauk, jei gali | Catch Me If You Can (2002) | Carl Hanratty
Kelias į pražūtį | Road to Perdition (2002) | Michael Sullivan
Prarastasis | Cast Away (2000) | Chuck Noland
Žalioji mylia | The Green Mile (1999) | Paul Edgecomb
Žaislų istorija 2 | Toy Story 2 (1999) | Sheriff Woody
Jums žinutė | You've Got Mail (1998) | Joe Fox
Gelbstint eilinį Rajeną | Saving Private Ryan (1998) | Captain John H. Miller
Žaislų istorija | Toy Story (1995) | Woody (įgarsinimas)
Apolo 13 | Apollo 13 (1995) | Jim Lovell
Forestas Gampas | Forrest Gump (1994) | Forrest Gump
Filadelfija | Philadelphia (1993) | Andrew Beckett
Nemiegantys Sietle | Sleepless in Seattle (1993) | Sam Baldwin
Moterų lyga | A League of Their Own (1992) | Jimmy Dugan
Svajonių skraidyklė | Radio Flyer (1992) | Older Mike
Tuštybių liepsna | The Bonfire of the Vanities (1990) | Sherman McCoy
Džo prieš ugnikalnį | Joe Versus the Volcano (1990) | Joe Banks
Terneris ir Hučas | Turner & Hooch (1989) | Det. Scott Turner
Kaimynai | The Burbs (1989) | Ray Peterson
Didelis | Big (1988) | Josh
Gaudynės | Dragnet (1987) | Pep Streebeck
Kaskart atsisveikinus | Every Time We Say Goodbye (1986) | David Bradley
Pinigų liūnas | The Money Pit (1986) | Walter Fielding, Jr.
Vyras su vienu raudonu batu | The Man with One Red Shoe (1985) | Richard Harlan Drew
Viengungių vakarėlis | Bachelor Party (1984) | Rick Gassko
Purslai | Splash (1984) | Allen Bauer
Atgal į viršų Go down
Eliza

Pranešimų skaičius : 6

Tom Hanks (1956) Empty
RašytiTemos pavadinimas: Re: Tom Hanks (1956)   Tom Hanks (1956) EmptyKv. 04 09, 2009 7:45 am

Mačiau kelis filmus su juo. Šiaip tai nesidomiu, nieko daugiau apie jį nežinau.
Atgal į viršų Go down
Angst!

Angst!

Pranešimų skaičius : 94

Tom Hanks (1956) Empty
RašytiTemos pavadinimas: Re: Tom Hanks (1956)   Tom Hanks (1956) EmptyKv. 04 09, 2009 11:07 am

Mano mėgstamiausias aktorius :} Tikrai vienas geriausių pasaulyje ;D Labai gerus vaidmenis sukuria. Žinau, kad jei filme vaidina Hanksas, be abejonės tas filmas bus geras :}
Atgal į viršų Go down
http://kinas.to-relax.net
delicious!

delicious!

Pranešimų skaičius : 19

Tom Hanks (1956) Empty
RašytiTemos pavadinimas: Re: Tom Hanks (1956)   Tom Hanks (1956) EmptyKv. 04 09, 2009 11:17 am

oo, Angelai ir Demonai filme vaidina. ir Da Vinčio kodas.
;D
skaičiau knygą "Da Vinčio kodas", bet filmo vis nepažiūriu ;>
Atgal į viršų Go down
Fluffy

Tom Hanks (1956) Empty
RašytiTemos pavadinimas: Re: Tom Hanks (1956)   Tom Hanks (1956) EmptyKv. 04 09, 2009 12:52 pm

Angst! rašo:
Mano mėgstamiausias aktorius :} Tikrai vienas geriausių pasaulyje ;D Labai gerus vaidmenis sukuria. Žinau, kad jei filme vaidina Hanksas, be abejonės tas filmas bus geras :}

man irgi taip pat Laimes sokis
Atgal į viršų Go down
Angst!

Angst!

Tom Hanks (1956) Empty
RašytiTemos pavadinimas: Re: Tom Hanks (1956)   Tom Hanks (1956) EmptyKv. 04 09, 2009 5:31 pm

Pažiūrėk, geras filmas :} Patiko.
Labai laukiu, kada pasirodys Angelai ir demonai.
Atgal į viršų Go down
~uoga~

~uoga~

Pranešimų skaičius : 14

Tom Hanks (1956) Empty
RašytiTemos pavadinimas: Re: Tom Hanks (1956)   Tom Hanks (1956) EmptyPen. 04 10, 2009 5:38 pm

Daugely filmu jis toks kaip personazas netikes
Cia kalbu apie "terminala" ir "Foresta Gampa"
bet nzn ar cia blogai, turbut tik irodo jo kaip aktoriaus geruma
seip tikrai nuostabus aktorius,
be abejo negaliu nepamineti, kad gerai pasirode filme "zalioji mylia"
Atgal į viršų Go down
Angst!

Angst!

Tom Hanks (1956) Empty
RašytiTemos pavadinimas: Re: Tom Hanks (1956)   Tom Hanks (1956) EmptyPir. 04 13, 2009 4:11 pm

Terminalas tai toks gerulis filmas xDDD Tiek žvengiau aš ten.. xDD
Atgal į viršų Go down
Fluffy

Tom Hanks (1956) Empty
RašytiTemos pavadinimas: Re: Tom Hanks (1956)   Tom Hanks (1956) EmptyPir. 04 13, 2009 8:12 pm

aha, man Terminalas irgi labai patinka... :D daug kartu ziurejau :)
Atgal į viršų Go down
Edita

Edita

Pranešimų skaičius : 55

Tom Hanks (1956) Empty
RašytiTemos pavadinimas: Re: Tom Hanks (1956)   Tom Hanks (1956) EmptyŠt. 07 04, 2009 10:43 am

tiek daug filmų vaidnęs bet aš jo niekur nepastebėjau ;DD
Atgal į viršų Go down
http://lastontas.forumotion.net
Sponsored content

Tom Hanks (1956) Empty
RašytiTemos pavadinimas: Re: Tom Hanks (1956)   Tom Hanks (1956) Empty

Atgal į viršų Go down

Tom Hanks (1956)
Atgal į viršų 
Puslapis 11